کشت گندم اصلاح شده ژنتیکی که خطر سرطان ناشی از مواد غذایی برشته را کاهش می دهد

به گزارش وبلاگ خانی، محققان می گویند کاهش اندازه آسپاراژین در دانه گندم به معنای کاهش آکریل آمید و درنتیجه کم شدن خطر ابتلا به سرطان در نان سوخاری، غلات بوداده، بیسکویت و سایر مواد غذایی پخته شده حاوی گندم است. آزمایش های به عمل آمده تا به امروز کاهش 50 درصدی آسپاراژین در گندم های اصلاح شده و کاهش 50 درصدی آکریل آمید در آرد را نشان داده اند.

کشت گندم اصلاح شده ژنتیکی که خطر سرطان ناشی از مواد غذایی برشته را کاهش می دهد

دانشمندان بریتانیایی در حال کشت یک نوع گندم اصلاح شده ژنتیکی هستند که می گویند استفاده از آن خطر سرطان ناشی از مواد غذایی بسیار برشته را کاهش می دهد.

به گزارش یورونیوز، در جایی نه چندان خیلی دور از لندن، در شهرستان هرتفوردشر، یک مزرعه گندم غیرعادی واقع شده است. در واقع گندمی که در این مزرعه رشد می نماید از نظر ژنتیکی اصلاح شده تا اندازه آکریل آمید موجود در آن پس از پخته شدن کاهش یابد. محققان اعتقاد دارند این ترکیب در گندم خطر ابتلا به سرطان را در انسان ها افزایش می دهد.

دانشمندان زراعی به منظور دستیابی به هدف خود در مرکز تحقیقات روتامستد، ژنی را از گندم خارج کردند که ترکیبی به نام آسپاراژین فراوری می نماید. آسپاراژین به طور طبیعی در گیاهان و بعلاوه در سایر مواد غذایی نشاسته ای مانند سیب زمینی وجود دارد. با این حال زمانی که گندم به آرد تبدیل می گردد و به یک محصول پخته شده مانند نان تغییر شکل می دهد، آسپاراژین به ترکیب دیگری به نام آکریل آمید تبدیل می گردد که در دوز های بسیار بالا سرطان زا است.

محققان می گویند کاهش اندازه آسپاراژین در دانه گندم به معنای کاهش آکریل آمید و درنتیجه کم شدن خطر ابتلا به سرطان در نان سوخاری، غلات بوداده، بیسکویت و سایر مواد غذایی پخته شده حاوی گندم است. آزمایش های به عمل آمده تا به امروز کاهش 50 درصدی آسپاراژین در گندم های اصلاح شده و کاهش 50 درصدی آکریل آمید در آرد را نشان داده اند.

پروفسور نایجل هالفورد، محقق کشاورزی که راهنمایی این آزمایش را برعهده دارد، می گوید: نتایج واقعاً هیجان انگیز و مثبت است، اما در حال حاضر محدود به آزمایش های میدانی یک ساله است. ما باید ببینیم که آن ها از نظر عملکرد، محتوای پروتئین و این طور چیز ها در طی چند سال آینده چه نتایجی به ما می دهند تا سپس بتوانیم آن ها را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

قرار است ارزیابی نهایی گندم کشت شده در این مزرعه پس از برداشت محصول در مهرماه انجام گردد. ماده آکریل آمید ترکیب جدیدی برای دانشمندان نبوده است چرا که از آن در فرآیند های صنعتی استفاده می گردد، با این حال تنها در سال 2002 بود که کشف شد این ترکیب در مواد غذایی نشاسته ای به شدت برشته یا بو داده شده دیده گردد.

دکتر هالفورد در این باره می گوید: این یک ترکیب شیمیایی آشنا برای بیوشیمی دانان است، ما از آن در آزمایشگاه استفاده می کنیم. در واقع وقتی آکریل آمید را از قفسه آزمایشگاه بیرون می آورید روی بطری آن علامت جمجمه و استخوان های متقاطع (به معنای خیلی سمی) را می بینید؛ بنابراین وقتی دانشمندان متوجه شدند این ترکیب در مواد غذایی ای که می خوریم وجود دارد، بسیار شوکه شدند.

محققان با این حال می گویند هشدار ها درباره سرطان زا بودن آن ها به این معنی نیست که خوردن مواد غذایی حاوی آکریل آمید الزاما باعث سرطان می گردد، زیرا اندازه این ماده در مواد غذایی بسیار کم است. مطالعاتی که آکریل آمید را با سرطان مرتبط می نماید تا کنون تنها در حیوانات اجرا شده و با استفاده از دوز های بسیار بالاتر از آنچه ما به وسیله غذا خوردن وارد بدن مان می کنیم.

دانشمندان بریتانیایی در حال کشت یک نوع گندم اصلاح شده ژنتیکی هستند که می گویند استفاده از آن خطر سرطان ناشی از مواد غذایی بسیار برشته را کاهش می دهد.

در جایی نه چندان خیلی دور از لندن، در شهرستان هرتفوردشر، یک مزرعه گندم غیرعادی واقع شده است. در واقع گندمی که در این مزرعه رشد می نماید از نظر ژنتیکی اصلاح شده تا اندازه آکریل آمید موجود در آن پس از پخته شدن کاهش یابد. محققان اعتقاد دارند این ترکیب در گندم خطر ابتلا به سرطان را در انسان ها افزایش می دهد.

دانشمندان زراعی به منظور دستیابی به هدف خود در مرکز تحقیقات روتامستد، ژنی را از گندم خارج کردند که ترکیبی به نام آسپاراژین فراوری می نماید. آسپاراژین به طور طبیعی در گیاهان و بعلاوه در سایر مواد غذایی نشاسته ای مانند سیب زمینی وجود دارد. با این حال زمانی که گندم به آرد تبدیل می گردد و به یک محصول پخته شده مانند نان تغییر شکل می دهد، آسپاراژین به ترکیب دیگری به نام آکریل آمید تبدیل می گردد که در دوز های بسیار بالا سرطان زا است.

محققان می گویند کاهش اندازه آسپاراژین در دانه گندم به معنای کاهش آکریل آمید و درنتیجه کم شدن خطر ابتلا به سرطان در نان سوخاری، غلات بوداده، بیسکویت و سایر مواد غذایی پخته شده حاوی گندم است. آزمایش های به عمل آمده تا به امروز کاهش 50 درصدی آسپاراژین در گندم های اصلاح شده و کاهش 50 درصدی آکریل آمید در آرد را نشان داده اند.

پروفسور نایجل هالفورد، محقق کشاورزی که راهنمایی این آزمایش را برعهده دارد، می گوید: نتایج واقعاً هیجان انگیز و مثبت است، اما در حال حاضر محدود به آزمایش های میدانی یک ساله است. ما باید ببینیم که آن ها از نظر عملکرد، محتوای پروتئین و این طور چیز ها در طی چند سال آینده چه نتایجی به ما می دهند تا سپس بتوانیم آن ها را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

قرار است ارزیابی نهایی گندم کشت شده در این مزرعه پس از برداشت محصول در مهرماه انجام گردد. ماده آکریل آمید ترکیب جدیدی برای دانشمندان نبوده است چرا که از آن در فرآیند های صنعتی استفاده می گردد، با این حال تنها در سال 2002 بود که کشف شد این ترکیب در مواد غذایی نشاسته ای به شدت برشته یا بو داده شده دیده گردد.

دکتر هالفورد در این باره می گوید: این یک ترکیب شیمیایی آشنا برای بیوشیمی دانان است، ما از آن در آزمایشگاه استفاده می کنیم. در واقع وقتی آکریل آمید را از قفسه آزمایشگاه بیرون می آورید روی بطری آن علامت جمجمه و استخوان های متقاطع (به معنای خیلی سمی) را می بینید؛ بنابراین وقتی دانشمندان متوجه شدند این ترکیب در مواد غذایی ای که می خوریم وجود دارد، بسیار شوکه شدند.

محققان با این حال می گویند هشدار ها درباره سرطان زا بودن آن ها به این معنی نیست که خوردن مواد غذایی حاوی آکریل آمید الزاما باعث سرطان می گردد، زیرا اندازه این ماده در مواد غذایی بسیار کم است. مطالعاتی که آکریل آمید را با سرطان مرتبط می نماید تا کنون تنها در حیوانات اجرا شده و با استفاده از دوز های بسیار بالاتر از آنچه ما به وسیله غذا خوردن وارد بدن مان می کنیم.

دانشمندان اعتقاد دارند ترکیب ژنتیکی ما منحصربه فرد است و در نتیجه بدن ما به این خطر واکنش متفاوتی نشان می دهد. در هر صورت، اما گندم اصلاح شده ژنتیکی هرگونه خطری در این خصوص را به طور کلی کاهش خواهد داد.

تا به امروز مجوز مواد غذایی دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته) برای مصرف در اتحادیه اروپا و بریتانیا صادر نشده است، اما آقای هالفورد می گوید که بریتانیا و اتحادیه اروپا اکنون در حال آنالیز تغییر معیار در این خصوص هستند. امری که نشان می دهد چقدر آکریل آمید یک خطر پذیرفته شده در مواد غذایی به شمار می رود. وی می افزاید گندم هایی که در مزرعه هرتفوردشر رشد می نمایند، اصلاح ژنتیکی شده اند، نه دستکاری ژنتیکی. به گفته او: این ها گیاهان اصلاح شده هستند؛ هیچ تراریخته ای در آن ها وجود ندارد، هیچ ژنی از گونه های دیگر یا ژن اضافی ای در آن ها وجود ندارد. در واقع این ها یک گیاه تراریخته نیستند.

تیم محققان با استفاده از فرآیند ویرایش ژن موسوم به کریسپر (CRISPR)، تکه کوچکی از بافت دانه را استخراج کردند و سپس آن را در یک ظرف کشت جداگانه رشد دادند. سپس از یک تفنگ ژن برای شلیک دی ان ای به سلول ها استفاده شد تا بتوانند صفات ژنتیکی موثر بر فراوری آسپاراژین در گندم را حذف نمایند.

در بریتانیا قانونی که اجازه فراوری تجاری گندم اصلاح شده ژنتیکی را می دهد به وسیله مجلس به مرحله نهایی تصویب رسیده است. این قانون که لایحه اصلاح ژنتیکی دقیق نامیده می گردد اکنون برای اجرایی شدن در انتظار تائید سلطنتی است.

منبع: فرادید

به "کشت گندم اصلاح شده ژنتیکی که خطر سرطان ناشی از مواد غذایی برشته را کاهش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشت گندم اصلاح شده ژنتیکی که خطر سرطان ناشی از مواد غذایی برشته را کاهش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید