طرز تهیه آش لبو قرمز، آش خوش طعم پاییزی
به گزارش وبلاگ خانی، آش لبو یک غذا خوش طعم است که بیشتر در فصل پاییز تهیه می گردد. این غذا به خاطر لبو که دارد برای سرماخوردگی و بیماری های فصل پاییز بسیار مناسب است. این غذا در نقاط مختلف ایران با مواد مختلف پخت می گردد. ما در این مطلب ابتدا طرز تهیه آش لبو ساده را آموزش می دهیم و سپس نحوه پخت انواع مختلف این آش خوش رنگ را می گوییم.

طرز تهیه آش لبو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 3 ساعت |
اندازه سختی | میانه |
آش لبو سرخ و خوشمزه
اگر سررشته ای نیز از طرز پخت آش لبو ندارید، نگران نباشید زیرا طرز تهیه آش لبو بسیار ساده است. برای پخت این غذا خوشمزه پاییزی فقط کافی مراحل پختی که در ادامه توضیح می دهیم را دنبال کنید. برای تهیه این غذا ابتدا مواد اولیه آن را تهیه کنید و سپس مرحله به مرحله با آموزش ما همراه باشید.
مواد لازم برای آش لبو
موادی که برای تهیه آش لبو به آن احتیاج دارید در ادامه آمده است:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا | نصف پیمانه |
لبو | 2 عدد |
عدس | نصف پیمانه |
پیاز | 2 عدد میانه |
سیر | 4 حبه |
جعفری | 100 گرم خورد شده |
گشنیز | 100 گرم خورد شده |
روغن | به اندازه لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به اندازه لازم |
رشته آشی | به اندازه لازم |
نعناع خشک | برای تزیین |
برای تهیه آش لبو باید از شب قبل نخود و لوبیا قرمز را بشوید و در ظرفی که آب دارد بریزید. این کار برای از بین بردن نفخ حبوبات ضروری است.
بعلاوه سبزی جعفری و گشنیز را تمیز نموده و خورد کنید. حال که مواد اولیه آماده است زمان آن که این آش خوشمزه را بپزید.
طرز تهیه آش لبو قرمز
طرز تهیه آش لبو به توضیح زیر است:
- مرحله اول: ابتدا نخود و لوبیا قرمزی که قبلا نفخ آن را گرفتید را داخل قابلمه که آب دارد بریزید و بگذارید پخت گردد.
- مرحله دوم: در مرحله بعد 2 عدد لبو را خورد کنید و در داخل قابلمه دیگری که آب دارد بگذارید بپزد.
- مرحله سوم: بعد از حدود 2 ساعت نخود، لوبیا و لبو پخته می گردد.
- مرحله چهارم: حال پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه که روغن دارد آن ها را سرخ کنید.
- مرحله پنجم: بعد از اینکه رنگ پیازها طلایی شد، سیرهای خرد شده به همراه ادویه ها را به مواد اضافه کنید.
- مرحله ششم: یک قاشق آرد نیز به پیازها و ادویه اضافه کنید و تفت دهید. اضافه کردن آرد اختیاری و باعث می گردد که غلظت آش بهتر گردد.
- مرحله هفتم: حال سبزهای خورد شده را به مواد اضافه کنید و بگذارید کمی بپزد.
- مرحله هشتم: در مرحله بعد نخود، لوبیا و لبو پخته شده است را به مواد آش اضافه کنید.
- مرحله نهم: اگر دوست داشتید آش لبو قرمز باشد، آب لبو را در این مرحله به مواد آش اضافه کنید.
- مرحله دهم: در آخرین مرحله اگر تمایل داشتید رشته آشی به آش اضافه کنید و بگذارید کمی بپزد و آش جاافتاده گردد. آش لبو شما آماده سرو است. اگر آش لبو را دوست داشتید، مقاله طرز تهیه آش انار ما را نیز مطالعه کنید.
طرز پخت انواع آش لبو
در نقاط مختلف ایران آش لبو را به روش های مختلفی می پزند. یکی از آش های لبو پرطرفدار، آش لبو اراک است. در اراک به جای لبو از سایر چغندرها استفاده می نمایند. طرز تهیه آش لبو اراک هیچ تفاوتی با آش لبو ساده ندارد. فقط شما به جای لبو باید چغندر را به مواد آش اضافه کنید. بعلاوه رنگ این آش قرمزی کمتری دارد ولی از نظر طعم تفاوت آنچنانی ندارند.
در بعضی از نقاط کشور علاوه بر مواد اولیه بالا از گوشت قرمز نیز استفاده می نمایند. طرز تهیه آش لبو با گوشت به این صورت که شما گوشت را به همراه ادویه و پیاز در قابلمه دیگری می گذارید بپزد. پس از اینکه گوشت ها پخته شدند، آن ها را ریش ریش کنید و به مواد آش لبو ساده اضافه کنید. برای اینکه طعم آش شما بهتر گردد، مواد داخل آب گوشت با صافی جدا کنید. سپس آب گوشت را به مواد آش بیفزاید.
طرز تهیه سوپ لبو خوشمزه
با استفاده از لبو می توان سوپ نیز تهیه کرد. طرز تهیه سوپ لبو نسبت به طرز تهیه آش لبو راحت تر است و شما احتیاج به مواد اولیه کمتری دارد.
برای تهیه سوپ لبو شما به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
لبو | 2 عدد |
هویج | 2 عدد میانه |
سیب زمینی | 1 عدد |
آب مرغ یا طعم دهنده مرغ | به اندازه لازم |
پیاز | 1 عدد میانه |
روغن | کمی |
نمک، فلفل، زردچوبه | به اندازه لازم |
طرز تهیه سوپ لبو قرمز به این صورت که شما ابتدا باید لبوها، هویچ، پیاز و سیب زمینی را نگینی خرد کنید. سپس در قابلمه کمی روغن بریزد و پیازها خرد شده را تفت دهید. زمانی که رنگ پیازها طلایی شد ادویه را اضافه کنید و کمی آن ها را نیز تفت دهید.
حال هویج، سیب زمینی و آب مرغ را به همراه آب به مواد اضافه کنید و بگذارید کاملا مواد بایکدیگر پخته شوند. پس از حدود 2 ساعت سوپ کاملا پخته می شوند، مواد سوپ را داخل مخلوط کن بریزید و بگذارید کاملا یکدست گردد. سوپ لبو شما آماده سرو است.
در بعضی از نقاط کشور شلغم نیز به مواد سوپ اضافه می نمایند. طرز تهیه سوپ لبو و شلغم نیز به این صورت که علاوه بر مواد اولیه بالا، یک شلغم نیز نگینی خرد می نمایند و به مواد سوپ اضافه می نمایند.
پاییز و آش لبو خیلی میچسبه، پس عجله کن و از وبلاگ خانی سفارش بده…
ما در این مطلب نحوه تهیه انواع آش لبو را توضیح دادیم، امیدواریم برایتان مفید بوده باشد. اما اگر شما نیز به این غذا علاقمند هستید اما زمان کافی برای تهیه این غذا ندارید پیشنهاد ما به شما سفارش آنلاین غذا از وبلاگ خانی است. اپلیکیشن وبلاگ خانی در بیشتر نقاط ایران خدمات ارائه می دهد، با نصب این برنامه به همه رستوران های نزدیک محل زندگی و کارتان دسترسی دارید. شما می توانید به راحتی انواع غذاها را در این اپلیکیشن سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود