تولد رسمی استارت آپ های نفتی

به گزارش وبلاگ خانی، خبرنگاران : ماجراهای تشکیل و نحوه اداره شرکت نفتی پتروپارس، ازجمله جنجال های اواخر دهه70 و اوایل دهه80 بود؛ تا جایی که وزیر نفت وقت، تحت فشار جدی نهاده شد.

تولد رسمی استارت آپ های نفتی

به گزارش ، رضا زندی، روزنامه نگار و تحلیلگر حوزه نفت و انرژی در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: خواستید، تاریخ را ورق بزنید و درباره اش بخوانید. تیرماه1382، درباره اش با یکی از کاندیداهای فعلی ریاست جمهوری، در سمت وقتش، مصاحبه ای کردم که با تیتر بازرسی بازرسان در روزنامه همشهری منتشر شد. 15سال بعد، همه به وجود شرکت پتروپارس افتخار کردند؛ شرکتی که در دوره تحریم، بار بسیاری از دوش صنعت نفت برداشت. به تازگی یکی از دستگاه های نظارتی نامه ای نوشته است که اگر پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت را راه بیندازید شما را به دادگاه می بریم. زود آن را متوقف کنید. این سخنان روز دوشنبه زنگنه، وزیر نفت در مراسم افتتاح پارک علم و فناوری صنعت نفت است. تا کی باید تجربه ها را تجربه کنیم!؟

1-پارک علم و فناوری صنعت نفت موسوم به پردیس رازی پارک، در محل پژوهشگاه سابق صنعت نفت (شهرری)، به منظور استقرار استارت آپ ها و شتاب دهنده های نفتی راه اندازی شد. شرکت هایی که در این پارک پذیرفته شوند از اقتصادیات معاف اند و برای فعالیت اقتصادی و اقتصادی شان می توانند ضمانت پارک را دریافت نمایند. نکته بسیار مهم در این پارک، حضور بخش تقاضا در کنار استارت آپ هاست. قرار شده برخی احتیاجمندی های صنعت نفت از محل شرکت های حاضر در این پارک تامین گردد. به عبارت دیگر شرکت هایی در این پارک فناورانه پذیرفته می شوند که بالقوه می توانند احتیاجی از صنعت نفت را برآورده نمایند. صندوقی هم با سرمایه 100میلیارد تومان (که قرار است سرمایه اش به 500میلیارد تومان افزایش یابد) تشکیل شده که خرید از شرکت هایی را که برای نخستین بار محصولی فراوری می نمایند، تضمین کند. اکو سیستم استارت آپی، می تواند راه خوبی برای حضور جوانان و بخش خصوصی در صنعت نفت از یک سو و جهت مناسبی برای رشد ظرفیت های ملی باشد. البته اگر بدون رانت و سیاسی بازی و مثل همه جای جهان حرفه ای پیش رود. شرط مهم دیگرش این است که دست دولت از آن کوتاه گردد. راستش از تفکر دولتی، طعام دندان گیری در نخواهد آمد. این الزامات رعایت نگردد، آب در هاون می کوبند.

2- وزیر نفت یارانه بخش انرژی کشور را 70میلیارد دلار در سال خاطرنشان کرد. کوچک کردن این یارانه، در گام نخست، به وسیله بهینه سازی مصرف انرژی، مثل نان شب برای کشور ضروری است. استارت آپ ها و واحدهای کوچک، با ارائه طرح های نرم افزاری و سخت افزاری زودبازده و با ارائه ایده های خلاقانه، واقعا می توانند برای بهینه سازی مصرف انرژی، حرکتی مؤثر ایجاد نمایند. سازمان عریض و طویل بهینه سازی مصرف سوخت کشور که سال هاست بودجه های عظیم می گیرد نتواسته حرکتی شایسته نامش ایجاد کند؛ شاید جوانان استارت آپی بتوانند فرهنگش را ایجاد نمایند. 70 میلیارد دلار یارانه انرژی!؟ به این عدد دقت کنید. حتی در سال های قبل از تحریم، این عدد عظیم تر از کل فروش نفت ایران در برخی سال هاست! اصلاح این رویه احتیاج اساسی کشور است.

3- روز دوشنبه در همان مراسم، از طرف علی آقا محمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت، سخن از رساندن فراوری نفت ایران به 6.5میلیون بشکه در روز (و در یک سناریو 7میلیون و 400هزار بشکه در روز) مطرح و گفته شد زمان زیادی برای این کار نداریم. بسیار خب؛ برای این کار، سرمایه عظیم خارجی می خواهیم. مقدمه اش روابط خوب خارجی، تعامل مناسب با کشورهای صاحب تکنولوژی، حضور در سیستم اقتصادی پذیرفته شده جهان و نبود تحریم هاست. شما این مقدمات را فراهم کنید، همزمان آرامش فضای اقتصادی و بستر مدیریت حرفه ای و بدون فساد داخلی را مهیا نمایید؛ توسعه مسلما کلید خواهد خورد. آن وقت حرکت استارت آپی نفتی کشور که رسما متولد شده هم جان دیگری خواهد گرفت. باور کنید.

منبع: اقتصادنیوز

به "تولد رسمی استارت آپ های نفتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تولد رسمی استارت آپ های نفتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید