آیا کووید 19 با بیماری های شناختی از جمله آلزایمر مرتبط است؟

به گزارش وبلاگ خانی، نتایج مطالعات نو نشان می دهد عفونت کووید 19 اثرات ماندگار بر عملکرد مغز دارد و می تواند به علائم مشابه آلزایمر منجر گردد.

آیا کووید 19 با بیماری های شناختی از جمله آلزایمر مرتبط است؟

به گزارش وبلاگ خانی به نقل از ایرنا، از شروع همه گیری کووید 19، بسیاری محققان در پی کشف اثرات ماندگار این عفونت بر اندام های مختلف بدن به ویژه مغز هستند.

مطالعات تازه محققان بیمارستان کلیولند در آمریکا با ترکیب هوش مصنوعی و مجموعه داده ها نشان می دهد عفونت کووید 19 اثرات ماندگاری بر مغز دارد و می تواند با بیماری های شناختی از جمله آلزایمر مرتبط باشد. در ادامه محققان مکانیسمی را کشف کردند که نشان می دهد عفونت کووید 11 چگونه به علائمی مشابه آلزایمر در مغز منجر می گردد. این مطالعه نشان می دهد اثرات ناشی از ویروس SARS-CoV-2 بر مغز، حتی پس از برطرف کامل عفونت هم ادامه دارد.

در این مطالعه ارتباط بین کووید 19 و التهاب عصبی و آسیب عروق مغز مورد آنالیز دقیق قرار گرفتند. این مطالعه نشان می دهد عفونت SARS-CoV-2 به طور قابل توجهی نشانگر های آلزایمر را که در التهاب مغز نقش دارند تغییر می دهد و عامل های ویروسی به طور گسترده در سلول های موجود در سدخونی مغز بیان (expressed) می شوند. سد خونی مغز یک غشای تقریبا غیر قابل نفوذ است که رگ های خونی مغز را احاطه می نماید و از ورود ذرات مضر به رگ جلوگیری می نماید.

این مطالعه در درک روش های موثر برای پیشگیری از آسیب های مغزی و بیماری های شناختی مانند آلزایمر در مبتلایان به کرونا بسیار مهم است.

آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است. اصطلاح زوال عقل فقط شامل از دست دادن حافظه نیست، بلکه ناهنجاری های دیگری را در حوزه شناختی از قبیل مهارت زبان، جهت یابی و مسیریابی، تعاملات اجتماعی و مهارت های برقراری ارتباط هم شامل می گردد.

یکی از مهمترین دلایل بروز آلزایمر، تجمع پلاک های پروتئین آمیلویید در مغز است. آمیلویید یک اصطلاح عمومی برای پروتئین هایی است که به طور طبیعی در بدن به وجود می آیند. در مغز افراد سالم، این پروتئین نابود می گردد؛ ولی در مغز افراد مبتلا به آلزایمر، تجمع می یابد.

آخرین آمار منتشر شده از سازمان دنیای بهداشت در خصوص زوال عقل

- زوال عقل سندرمی است که به انحطاط تفکر، حافظه، رفتار و انجام فعالیت های روزمره منجر می گردد.

- گرچه زوال عقل بیشتر در دوران سالمندی عارض می گردد، ولی این اختلال یک بخش طبیعی از پیری نیست.

- در حال حاضر حدود 50 میلیون نفر در سراسر دنیا به زوال عقل مبتلا هستند و هر ساله نزدیک به 10 میلیون نفر به این آمار افزوده می گردد.

- آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است.

- زوال عقل یکی از مهمترین دلایل ناتوانی و وابستگی سالمندان در سراسر دنیا است.

- زوال عقل نه تنها تاثیر جسمی، روانی، اجتماعی و مالی بر مبتلایان دارد، بلکه خانواده و جامعه را هم تحت تاثیر قرار می دهد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه دنیا منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت دنیای در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری دنیای) این بیماری را تأیید کرد.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی به وسیله دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می گردد. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مسائل گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس هم دچار بیماری خفیف می شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های تازهی را در دنیا به وجود آورده است.

انگلیس اولین کشور اروپایی بود که واکسیناسیون را شروع کرد و آن را سریع تر از سایر کشو ها پیش برد.

نتایج این مطالعه در نشریه Alzheimers Research & Therapy منتشر شده است.

منبع: جام جم آنلاین

به "آیا کووید 19 با بیماری های شناختی از جمله آلزایمر مرتبط است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا کووید 19 با بیماری های شناختی از جمله آلزایمر مرتبط است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید