رشد 20 درصدی تقاضای سرمایه گذاری خارجی

به گزارش وبلاگ خانی، گزارش ها از مجوز سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش صنعت و معدن در بهار 99 حاکی از رشد 20 درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال است. همچنین در این مدت 25 طرح با ارزش بیش از 440 میلیون دلار از سوی کمیته سرمایه گذاری تصویب شده و با این شرایط می توان گفت صنعتی ها یکی از بخش های جذاب برای سرمایه گذاری را از آن خود نموده اند. براساس این گزارش، آلمان بیشترین سهم را در این مدت به خود اختصاص داد.

رشد 20 درصدی تقاضای سرمایه گذاری خارجی

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، سهم بخش صنعت، معدن و تجارت از سرمایه گذاری خارجی در نخستین فصل امسال چگونه رقم خورد؟ داده های اعلام شده از سوی معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که در نخستین فصل امسال 17 درصد از پروژه های مصوب به بخش صنعت رسید و بخش معدن نیز در این میان سهم 5 درصدی داشته است. همچنین به بخش تجارت نیز از میان تعداد پروژه ها سهم 3 درصدی اختصاص یافته است و سایر صنایع نیز در این میان سهمی داشته اند. با این شرایط می توان گفت صنعتی ها توانستند عنوان بخش جذاب برای سرمایه گذاری را از آن خود نمایند.

براساس داده های اعلام شده در مدت زمان مورد آنالیز در مجموع 25 طرح با سرمایه بیش از 440 میلیون دلار از سوی کمیته سرمایه گذاری در کشور تصویب شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزشی رشد نزدیک به 20 درصد و از لحاظ تعداد رشد بیش از 4 درصدی داشته است. داده های اعلام شده بخشی از موارد مطرح شده از سوی سعید زرندی است که در نشست خبری دیروز اعلام شد، اما بر اساس جزئیات گزارشی که در اختیار دنیای اقتصاد قرار گرفته کشور های اروپایی همچنان در کنار سایر کشور ها به عنوان پیشتاز سرمایه گذاری به لحاظ حجم سرمایه در کشور قرار دارند.

براساس داده های اعلام شده، آلمان بیشترین سهم سرمایه گذاری را در نخستین فصل امسال به خود اختصاص داد و توانست مجوز 339 میلیون دلار را برای سرمایه گذاری اخذ کند. با توجه به اینکه مجموع سرمایه خارجی تصویب شده برای کشور 440 میلیون دلار بوده می توان گفت 77 درصد از سرمایه های مصوب در کشور به آلمان اختصاص داشته و سایر کشور های سرمایه گذار که شامل 9 کشور می شوند تنها سهم 33 درصدی داشته اند. نکته قابل توجه اینجاست که مجموع طرح های مصوبه برای آلمان برابر با دو طرح بوده که با این شرایط می توان گفت این امکان وجود دارد که این کشور در طرح های سرمایه بر سرمایه گذاری نموده است.

با توجه به داده های اعلام شده در صندلی بعدی نیز امارات با 32 میلیون دلار، اتریش با 28 میلیون دلار و چین با 27 میلیون دلار قرار دارند که توانستند بیشترین حجم سرمایه گذاری را در فصل بهار وارد کشور نمایند. با توجه به داده های اعلام شده کشور های افغانستان، آلمان، امارات، چین، هند، اتریش، آذربایجان، ایتالیا، ترکیه و نیوزلند توانستند بیشترین تعداد سرمایه گذاری را به خود اختصاص دهند. سهم افغانستان از مجوز های اخذ شده به لحاظ تعداد برابر با 7 طرح بوده که این رقم برای آلمان 2 طرح، امارات 3 طرح، چین 4 طرح، هند 2 طرح، اتریش یک طرح، آذربایجان یک طرح، ایتالیا 2 طرح، ترکیه 2طرح و نیوزیلند نیز با یک طرح بوده است.

اما پرسشی که در این میان مطرح می گردد اینکه درصد مشارکت سهم طرح های مصوب چه میزان بوده است؟ براساس داده های اعلام شده از مجموع 25 طرح مصوب 9 طرح به صورت 100 درصد مشارکت خارجی با سرمایه بیش از 2 میلیون دلاری، 13 طرح به صورت مشترک با شرکای داخلی (j.v) با سرمایه بیش از 55 میلیون دلاری و 3 طرح نیز با مشارکت مدنی، بیع متقابل و BOT با سرمایه بیش از 340 میلیون دلار در کشور مصوب شده است.

درخصوص سهم سرمایه گذاری اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با اعلام اینکه هر ساعت حدود 69 میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه نموده می گردد، گفت: این حجم برای تامین نقدینگی واحد های فراوریی به وسیله بازار سرمایه قابل توجه است و جذب این رقم به فراوری سبب مهار مسائل تورمی آن نیز خواهد شد و قطعا فراوری می تواند رافع بسیاری از مسائل مانند بیکاری، جذب نقدینگی و... باشد.

اطلاعات تکمیلی

از سوی دیگر اطلاعات تکمیلی منتشر شده نشان دهنده آن است که استان سیستان و بلوچستان 80 درصد از سهم سرمایه های خارجی مصوب را بر اساس حجم به خود اختصاص داده است و در صندلی بعدی نیز استان تهران با 8 درصد، البرز با 7 درصد و اصفهان نیز با 5 درصد در صندلی های بعدی قرار گرفته اند. اما صنایع سرمایه پذیر نیز براساس داده های اعلام شده به گروه ساخت مواد و محصولات شیمیایی، ساخت ماشین آلات و تجهیزات طبقه بندی نشده در جای دیگر و ساخت کک، فرآورده های حاصل از تصفیه نفت و سوخت های هسته ای بیشترین حجم سرمایه پذیری را به خود اختصاص داده اند، به طوری که 371 میلیون دلار از مجموع مصوب سرمایه گذاری خارجی به گروه ساخت مواد و محصولات شیمیایی اختصاص یافته است. سهم گروه ساخت ماشین آلات و تجهیزات طبقه بندی نشده در جای دیگر نیز 26 میلیون دلار و سهم گروه ساخت کک، فرآورده های حاصل از تصفیه نفت و سوخت های هسته ای برابر با 5/ 17 میلیون دلار ثبت شده است. پنج پروژه نخست سرمایه پذیر نیز به گروه های ساخت مواد و محصولات شیمیایی با 6 طرح، ساخت کک، فرآورده های حاصل از تصفیه نفت و سوخت های هسته ای با 4 طرح، ساخت پوشاک، عمل آوردن و رنگ کردن پوست با 3 طرح و ساخت ماشین آلات و تجهیزات طبقه بندی نشده در جای دیگر نیز با 2 طرح در میان پنج گروه نخست سرمایه پذیر قرار گرفته اند.

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری دیروز به مواردی از جمله رشد 1/ 2 درصدی بخش صنعت و 9/ 1 درصدی بخش معدن، تعریف 5 پروژه در حوزه معادن و صنایع معدنی، تعریف 11 طرح مهم برای تعمیق و توسعه ساخت داخل جبران کمبود نقدینگی فراوری با بورس و... اشاره نمود. سعید زرندی اعلام نمود: امسال اولویت گذاری نخست وزارت صمت در سرمایه گذاری و راهنمایی سرمایه گذاران به سمت صنایع مختلف با فعال سازی 9800 واحد صنعتی است. به همین دلیل سال گذشته بیش از هزار مورد از واحد های غیبرطرفال به چرخه فراوری بازگشتند.

به گفته معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، تمرکز روی صنایع پیشران در 9 بخش صنعتی پیش بینی شده که در 5 تا 10 سال باید به این سمت برویم و مزیت های تعریف شده در این صنایع توان جایگزینی فراوریات آن ها در واردات، ارزش اضافه نموده فراوریات و صادرات بالاتر آن ها است.

شرایط رمزارز ها

از دیگر موارد مطرح شده در این نشست از سوی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت موضوع رمزارز ها بود. به گفته زرندی، برای صدور جواز تاسیس در حوزه استخراج رمزارز ها 733 مورد ثبت نام کردند که 536 شرکت جواز تاسیس گرفتند؛ همچنین 10 شرکت در حال حاضر در فرآیند صدور پروانه بهره برداری رمزارز ها هستند.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت یادآوری کرد: مبنای دادن مجوز به رمزارز ها استفاده از حداقل 250 کیلو وات برق صنعتی است و این شرکت ها باید در محدوده شهرک های صنعتی قرار بگیرند.

تفویض 7 اختیار

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه به تفویض بعضی اختیارات به استان ها اشاره نمود تا به این طریق فرایند برون سپاری طرح های صنعتی شتاب گیرد. در این خصوص زرندی اظهار کرد: وزارت صمت موضوع تفویض اختیارات به تشکل ها را با جدیت هر چه تمام تر از سال قبل آغاز نموده است، چرا که یکی از راه های برون رفت از شرایط موجود همین تفویض اختیارات است.

وی ادامه داد: سال گذشته 7 موضوع به انجمن ها و تشکل ها در سطح استان ها تفویض شد و بازخورد ها بیانگر عملکرد خوب در این حوزه بوده است.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت گفت: امسال در حوزه معدن پنج برنامه مدنظر وزارت صمت است که راه اندازی معادن غیبرطرفال را به عنوان مکمل طرح معادن کوچک اضافه نموده ایم و به همین دلیل فعال سازی 1020 معدن غیبرطرفال در دستور کار است.

زرندی توضیح داد: برنامه وزارتخانه در هدف گذاری توسعه روابط تجاری با 15 کشور همسایه هند و چین را امسال نیز با اولویت افزایش توان صادراتی دنبال می کنیم.

وی اضافه نمود: در حوزه صنعت، فعال سازی واحد های تعطیل، فعال سازی ظرفیت خالی واحد هایی که زیر ظرفیت کار می نمایند و تکمیل واحد های نیمه تمام در اولویت واقع شده است.

زرندی با تاکید بر اینکه توسعه صنعت و معدن با توسعه فناوری ممکن است، اعلام کرد: موضوع انقلاب چهارم صنعتی به عنوان یک تحول از سال گذشته شکل گرفت و امسال به شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها در حوزه صنعت توجه داریم.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با یادآوری اینکه با پارادوکس نقدینگی در کشور مواجهیم، توضیح داد: در ساختار معاونت طرح و برنامه وزارتخانه دفتر تامین اقتصادی را تعبیه کردیم و به دنبال روش های نوین از جمله تامین اقتصادی به وسیله بورس هستیم.

زرندی اضافه نمود: امسال کمبود نقدینگی در فراوری و افزایش نقدینگی در بازار را با استفاده از پل بازار سرمایه و بورس جبران می کنیم.

وی با اعلام اینکه زمینه ورود 100 شرکت صنعتی و معدنی را به بورس برای تامین اقتصادی فراهم می کنیم، گفت: 1450 میلیارد تومان از سه شرکت عظیم در همین مدت انتشار اوراق داشتیم که پیروز شده اند از بازار سرمایه، تامین اقتصادی شوند.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت ادامه داد: در سه ماه امسال 17 درصد انتشار اوراق بخش صنعت و معدن در بورس رشد داشته است، همچنین 500 شرکت عظیم برای ورود به بورس اعلام آمادگی نموده اند که برای 148 شرکت پذیرش اجرا شده است.

استفاده قطعه سازان از اوراق گام

معاون طرح و برنامه وزارت صمت در بخش دیگری از سخنان خود صنعت قطعه سازی را از استراتژیک ترین صنایع کشور دانست و اعلام کرد: با چند اولویت در حال راهبری مسائل این حوزه هستیم.

زرندی ادامه داد: تامین اقتصادی اواخر سال گذشته خودروسازان که به عنوان مطالبه قطعه سازان به آن ها پرداخت شد در راستای راهبری و حمایت از صنعت قطعه سازی کشور بوده است.

وی توضیح داد: استفاده قطعه سازان از اوراق گام (گواهی اعتبار مولد) ابلاغی بانک مرکزی یکی از راه چاره های حمایت از قطعه سازان است.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت درخصوص صدور مجوز ها در سه ماه امسال اعلام کرد: در سه ماهه امسال 6 هزار و 783 جواز تاسیس صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل با صدور 5 هزار و 660 مجوز، افزایش 7/ 14 درصدی داشت.

شرایط فراوری ماسک

زرندی با بیان اینکه از اسفند پارسال تا 27 خرداد امسال تعداد 79 میلیون عدد ماسک، 271 میلیون جفت دستکش و 228 میلیون لیتر الکل در کشور فراوری شده است، توضیح داد: بهره برداری از 200 پروژه عظیم صنعتی، معدنی و بازرگانی تا سال 1400 در قالب پویش هفتگی فراوری مستمر - اشتغال موثر - صادرات پایدار هدف گذاری شده است.

زرندی ادامه داد: برای راه اندازی این پروژه های ملی حدود 169 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و با افتتاح این طرح ها برای نزدیک به 41 هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد می گردد.

از نظر تعداد طرح ها، استان کرمان با 26 پروژه و از نظر حجم سرمایه گذاری ها استان خوزستان با نزدیک به 36 هزار میلیارد تومان، بیشترین سهم را در کشور دارند.

وی با بیان اینکه این 200 طرح که دارای شاخص هایی، چون تکمیل زنجیره ارزش، کاهش واردات، صادراتی بودن، استفاده از فناوری و یاری به برطرف محرومیت شناسایی شده، به عنوان پروژه های ملی انتخاب شده اند، توضیح داد: مطابق برنامه ریزی اجرا شده هر هفته یک شرکت فراوریی در بورس عرضه اولیه یا انتشار اوراق خواهد داشت.

زرندی اضافه نمود: می خواهیم هر هفته یک اتفاق خوب در بورس بیفتد و هر هفته یک شرکت فراوریی در بورس پذیرش یا هر هفته اوراق یک شرکت منتشر گردد، اما به شرط اینکه شرکت های فراوریی آماده باشند و بورس هم همراهی لازم را داشته باشد.

وی با بیان اینکه 3 هزار و 800 شرکت را هدف گذاری نموده ایم که 148 شرکت در فراخوان و گام نخست اعلام آمادگی نموده اند، توضیح داد: اگر بتوانیم 100 شرکت را تا سرانجام سال به صورت عرضه اولیه یا اوراق مشارکت وارد بورس کنیم تحول عظیمی به وجود آورده ایم.

این مقام مسوول با بیان اینکه کشور 525 هزار میلیارد تومان نقدینگی احتیاج دارد که در بهترین شرایط 300 هزار میلیارد تومان توسط سیستم بانکی تامین خواهد شد، گفت: ناگزیر از حرکت به سمت بازار سرمایه هستیم و از ابتدای امسال تا به امروز سه شرکت عظیم کشور توانسته اند یک هزار و 450 میلیارد تومان تامین سرمایه داشته باشند.

منبع: فرارو

به "رشد 20 درصدی تقاضای سرمایه گذاری خارجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رشد 20 درصدی تقاضای سرمایه گذاری خارجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید