راهنمای سلامتی: مزایای کالری و تغذیه ای گندم دروم

به گزارش وبلاگ خانی، اگرچه گندم دروم بومی منطقه ها اروپای شرقی و شمال آفریقا می باشد، اما این محصول زراعی در حال حاضر به طور گسترده در شمال آمریکا و استرالیا کشت می گردد. این مقاله به آنالیز ویژگی های استثنائی و مزایای

راهنمای سلامتی: مزایای کالری و تغذیه ای گندم دروم

سهیلا حاجی زاده

منبع: راسخون

اگرچه گندم دروم بومی منطقه ها اروپای شرقی و شمال آفریقا می باشد، اما این محصول زراعی در حال حاضر به طور گسترده در شمال آمریکا و استرالیا کشت می شود. این مقاله به آنالیز ویژگی های استثنائی و مزایای بهداشتی این نوع گندم پرداخته است. این مقاله را مطالعه کنید تا متوجه شوید که چرا این رقم از گندم برای فراوری پاستا مناسب بوده، اما جهت پخت نان توصیه نمی شود.

تقریبا 75 درصد از محصولات دانه ای مورد استفاده در آمریکا از گندم تهیه می شوند. نه تنها ایتالیایی ها، بلکه آمریکایی ها هم علاقه زیادی به پاستا دارند. فروش سالانه پاستا در فروشگاه های مواد غذایی آمریکایی در سال 2000 برابر با 3/1 میلیون پوند می باشد. واژه لاتین دوروم به معنی سخت می باشد. در ایتالیا، گندم دروم که قوی ترین رقم گندم می باشد، از هزاران سال پیش منحصرا برای فراوری پاستا مورد استفاده قرار می گیرد. نام علمی این گندم Triticum durum می باشد. یک عضو از خانواده تتراپلوئید بوده و به اسم گندم ماکارونی شناخته می شود. پوسته کهربایی رنگ آن بزرگتر از پوسته دیگر انواع گندم می باشد. این روزها، این رقم گندم به صورت تجاری در کشورهای دیگر جهت تحقق تقاضای روز افزون بازارهای پاستا کشت می شود. محتوای پروتئین بالای این گندم در میان همه ارقام دیگر گندم منحصر به فرد می باشد. سفتی و قدرت استثنایی این رقم برای فراوری پاستا مناسب می باشد.

پاستا

انواع دیگر گندم هنگامی که برای ارائه یک آرد خوب آسیاب می شوند، چون که آندوسپرم هسته گندم معمولا به میزان ای نرم بوده که به راحتی به یک آرد پودری شکسته می شود. اما در خصوص گندم دروم، آندوسپرم به میزان ای سفت بوده که شما یک محصول دانه ای به نام سمولینا دریافت می کنید. علاوه بر این، این رقم از گندم دارای گلوتن پایینی می باشد. از آن جا که خمیر دارای الاستیسته کمتری می باشد، می تواند به راحتی به اشکال پاستا درآید. دیگر خواص منحصر به فرد این دانه این است که آندوسپرم آن زرد رنگ بوده و به رنگ سفید کرمی نیست. این امر یکی از دلایل رنگ زرد مجذوب نماینده پاستا و محصولات پاستا مانند اسپاگتی و ماکارونی می باشد.

نان

گلوتن در گندم مسئول تشکیل شبکه گلوتنی بوده که باعث الاستیسیته خمیر می شود. این موضوع به ور آمدن خمیر یاری نموده، به طوری که نان روشن و پف مانند می شود. با کم شدن گلوتن، فراوری نان از آرد دروم مشکل می باشد. در صورتی که شما بخواهید از آن بهره ببرید، احتیاجمند بخش کمی از این آرد بوده و آن را با آرد سفید مخلوط کنید، یا ممکن است گلوتن گندم جداسازه شده را به آرد اضافه کنید. در غیر این صورت، نان بسیار سنگین بوده و ممکن است در طول فرایند پخت به قطعاتی شکسته شود. در کشورهای شمال آفریقا و شرق خاورمیانه، از این رقم گندم به منظور پخت نان صاف و تکه های نان ضخیم استفاده می شود. در ایتالیا، انواع خاصی از نان حاصل از این نوع گندم ایجاد می شود.

واقعیات تغذیه ای

بر اساس USDA، در این جا یک نمودار داده ای نشان دهنده کالری، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در 100 گرم گندم دروم ارائه شده است.

میزان در 100 گرم

گندم

94/10 گرم

کالری

339 کالری

پروتئین

68/13 گرم

لیپید کل (چربی)

47/2 گرم

کربوهیدرات

13/71 گرم

مواد معدنی

کلسیم

34 میلی گرم

آهن

52/3 میلی گرم

مهمیم

144 میلی گرم

فسفر

508 میلی گرم

پتاسیم

431 میلی گرم

سدیم

2 میلی گرم

روی

16/4 میلی گرم

ویتامین ها

تیامین

419/0 میلی گرم

ریبوفلاوین

121/0 میلی گرم

نیاسین

738/6 میلی گرم

ویتامین B6

419/0 میلی گرم

فولات

43 میکرو گرم

لیپیدها

اسیدهای چرب اشباع شده کل

454/0 گرم

اسیدهای چرب اشباع شده مونو کل

344/0 گرم

اسیدهای چرب اشباع شده پلی کل

978/0 گرم

کلسترول

صفر گرم

فواید سلامتی

داده های تغذیه ای نشان می دهد که گندم دروم دارای کلسیم معدنی بالایی بوده که می تواند باعث تقویت دندان ها و استخوان ها شود.

مواد معدنی دیگری مانند پتاسیم، فسفر و مهمیم برای عملکرد مناسب اندام ها ضروری می باشد. آن ها باعث حفظ سلامت قلب و بهبود گردش مناسب خون می شود. آن ها به حفظ سلامت سیستم قلبی و عروقی هم یاری می نمایند.

این رقم عاری از کلسترول می باشد. علاوه بر این، غنی از فیبر بوده که به هضم و پیشگیری از افزایش غیر طبیعی سطوح قند خون یاری می نماید. این رقم از گندم برای افراد دیابتی خوب می باشد.

گندم دروم دارای مقادیر بسیار بالایی از پروتئین بوده که برای سنتز و عملکرد سلول ها ضروری می باشد. پروتئین ها برای ایجاد عضلات قوی و سطوح بالای انرژی مورد احتیاج می باشد.

کل محصولات غلات به اسم مواد غذایی سالم به آن ها اشاره شده، چون به حفظ وزن شما در محدوده طبیعی یاری می نمایند.

به اسم یک دانه کامل، دارای چربی پایین و پروتئین بالایی می باشد. این نوع گندم همواره یک گزینه سالم برای پروتئین با کیفیت مناسب می باشد.

منبع: راسخون

به "راهنمای سلامتی: مزایای کالری و تغذیه ای گندم دروم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای سلامتی: مزایای کالری و تغذیه ای گندم دروم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید